Vi er 5 ikke særlige kedelige ingeniører, FRN (Fotograf), HEB (Formand), HNA, HSK og JEB (Redaktør), som ud over at arbejde (eller have arbejdet ) samme sted også har en fælles interesse for god mad og drikke.

Tanken om en whiskyklub strækker sig helt tilbage til december 1997, hvor de fleste af os sad ved samme bord til en julefrokost. Det var en julefrokost med lasagne, grøn salat og rødvin. Ikke fordi, at der er noget galt i de dele, men at servere sligt til en julefrokost antager blasfemiske dimensioner.

Måske var det derfor snakken faldt på mad og drikke. At vi alle værdsatte livets goder blev hurtigt klart. Én interesserede sig for gode vine, én for gode øller (primært af udenlandsk herkomst) og én for irsk whiskey. Vi nåede så langt, at HEB (mod sin vilje) blev udnævnt til formand for klubben, hvis formål skulle være at nyde gode whiskies.

Der skulle imidlertid gå mere end ét år (1998), før der kom gang i sagerne. Vores første tiltag var et whisky arrangement under aftenskolerne, hvor der var mulighed for at smage forskellige skotske whiskies af varierende kvalitet. Der var repræsentanter for grain, blended og en enkelt single malt. Egentlig et spændende arrangement med foredrag, sækkepibespil  og lysbilleder om emnet.
Det var i den forbindelse opløftende at se dels den store tilslutning til arrangementet, men også at 1/3 del af deltagerne var kvinder.

Da vi senere snakkede om arrangementet, blev vi enige om, at det ville være både billigere og mere spændende at holde lignende arrangementer i vores egen lille sluttede kreds, men koncentreret omkring skotske single malts.

Således mødtes vi første gang i efteråret 1999 med 5 forskellige flasker single malt. Vi havde i forvejen aftalt, fra hvilke områder vi hver især ville medbringe en flaske samt et prisniveau på ca. 500 kr. Det var en vellykket aften tilsat en dejlig fed kage og kaffe.

Nu skiftes vi til at arrangere en aften, som vi har udvidet med noget god mad og et strint vin eller godt øl. Vi har i forvejen aftalt et tema. Som udgangspunkt bestemmer værten temaet, men gennemgående gælder at der skal whiskies på bordet, som vi ikke tidligere har smagt i klubregi.

I takt med at klubben har fået nogle år på bagen, og interessen holder ved, har vi investeret i smageglas, således at vi har 25 stk. svarende til ‘et sæt’ – Inden for de seneste år er vi gået videre og har købt klubwhiskies. Det er flasker, der ligger i den dyrere ende. Vi tilstræber at have 5 flasker, som løbene suppleres op, når en flaske tømmes.
Som en udvidelse til møderne holder vi fra tid til anden et weekendmøde i sommerhus. Her er der plads til 3 smagninger, og vores klubwhiskies vil typisk komme på bordet lørdag aften.

Vores klub er uhøjtidelig, og selvom vi snakker en del om drikkevarerne, er vi ikke akademiske. Vi har svinget lidt frem og tilbage mht. at vurdere og give whisky karakter. På et tidspunkt karakteriserede vi og tildelte points til de enkelte whiskies (forstået som en vurdering af kvalitet), men det er vi gået bort fra – Efter vi en del år blot har nydt de ædle dråber, er vi nu gået over til at foretage en vurdering v.hj.a et smageskema fra “Whisky Classified”. Her vurderer vi smagsindtrykkene ud far et sæt simple attributter, det er imidlertid ikke nødvendigvis et udtryk for kvaliteten.

PS: På utallige opfordringer bringes et nyere billede af klubbens medlemmer. Om det er pænere lades op til beskueren at afgøre.

2003 – Pæne unge mænd
2012 – med lidt grå stænk

2023 – Og måske en smule mave